David Rosenthal fényképe Pakson a teljes napfogyatkozásról
1999. augusztus 11.

 

[ David Rosenthal által készített fotó Pakson a Szentlélek templomról, mely megjelent Amerikában a MENSA bulletin magazinban ]

Fotó: David Rosenthal Paks, 1999.08.11., mely megjelent Amerikában a MENSA magazin 2000. november/december összevont számában.

Paksi Hírnök 31. számából:

Páratlan szépségű természeti jelenség számos külföldi vendéget is Paksra csalogatott. A paksi Tourinform Iroda segítségével érkezett városunkba az amerikai riporterpáros: David és Donna Rosenthal.
David Rosenthal - aki korábban már több teljes napfogyatkozást is lencsevégre kapott kérdésünkre elmondta, hogy amikor idén tavasszal IFOR katonaként Boszniában szolgált, Kaposváron és Taszáron is járt. Nagyon megtetszett neki Magyarország és elhatározta, hogy vissza fog jönni ide. Döntésükben - hogy városunkat válasszák - az is szerepet játszott, hogy amikor fényképezéshez megfelelő helyet kerestek, a paksiak igen segítőkésznek és operatívnak bizonyultak. A kisvárosok egyébként is sokkal alkalmasabbak az ilyen jellegű fotók készítéséhez, ugyanis a hatalmas tömeg elkerülhető és a szmog miatt a fényviszonyok kedvezőbbek.
A mesterfotós a teljes napfogyatkozásról a paksi Makovecz-templomnál készített felvételeket, de készültek képek városunkról is.
Donna Rosenthal újságíró, amerikai napilapoknak, hetilapoknak és magazinoknak is dolgozik, így várhatóan több újságban és az intemet http://www.ridgenet.net/~n6tst/eclipse/ web oldalán is láthatóak lesznek a Pakson készített képek.

BE

[ Fotó: David Rosenthal 1999. 08. 11. Paks ]

[ Fotó: David Rosenthal Paks, 1999.08.11. ]

David Rosenthal levele:

Név : David Rosenthal
E-mail cím : n6tst@ridgecrest.ca.us
Dátum: 1999. augusztus 29. 1:59
Üzenet : Greetings!

Thank you for writing.  I saw your web page and photographs.  Very good!
I am attaching a JPEG file of one of my eclipse photos I shot in Paks.
( A csatolt kép, lásd fent! )

I hope you like it.

David Rosenthal
PaksNET online információk